ZENITH Doublematic

ZENITH Doublematic

Zenith бе заедно с Роалд Амундсен в първите му стъпки на Северния полюс. Zenith бе един от първите механизми прелетял над Атлантическия океан, инсталиран в измервателните уреди на самолета направил това пътешествие. Zenith бе заедно с Феликс Баумгартнер, когато той счупи звуковата бариера използвайки единствено своето тяло и по време на полета си носеше часовник произведен във Фабриката на Zenith. Днес Zenith продължава традицията си да бъде близко до откривателите, като предлага един нов модел от серията Pilot посветена на авиацията Zenith Doublematic.
Този изключителен модел е екипиран с два барела за заряд. Единият се отнася за заряда на механизма, а другия поддържа функцията на алармата, която присъства като компликация в този механизъм. Алармата се активира и настройва посредством бутон и коронка разположени на 8 часа. Червено-черна релефна стрелка показва на циферблата за кога е настроена алармата, а индикатори дали е активирана алармата и нейния заряд са разположени в долната част на циферблата. Сложността на механизма е допълнен от индикацията на времето в различните часови зони посредством външен диск на циферблата, на който са обозначени по един символичен град от всеки часови пояс. Втори диск разположен върху циферблата показва фазата на денонощието.
30 минутния брояч на хронографа е разположен на 3 часа, а над него са намира голяма дата. Хронографната секундна стрелка е със Суперлуминова покритие. Главният ринг на циферблата е украсен с ръчно поставени цифри със специална обработка за по-ясна четливост дори и в тъмното. Черно матирания циферблат също добавя добър контраст и перфектна видимост на индексите. Стоманения корпус на този часовник е с размери 45 мм, а автоматичния механизъм El Primero 4046 разкрива своята красота през задното стъкло на корпуса, изработено от сапфир кристал. Този механизъм съставен от 439 елемента тупти с 36 000 вибрации в час и поддържа заряд на механизма от 50 часа.