Yamaha Factory Racing Collection

Yamaha Factory Racing Collection

TW Steel представя нова колекция наречена Yamaha Factory Racing. В нея са включени два Tech и два модела Pilot дизайн, които представят перфектно всички аспекти на дизайна представен от TW Steel, а същевременно представят и отличителните черти на настоящия мотор на Ямаха YZR-M1.
След като Ямаха представи TW Steel като официален свой спонсор, следващата стъпка в тяхното сътрудничество е представянето на модели, които да представят облика на двете световно известни марки в един общ проект. Това е ход, който несъмнено ще се хареса както на любителите на часовници, така и на феновете на мотоциклетистите Жорж Лоренс (№99) и италианската легенда и многократен MotoGP™ световен шампион Валентино Роси (№46).
TW924 (45мм) и TW925 (48мм), са двата модела с дизайн в стила на Tech колекцията и придават спортен изглед на колекцията като цяло, включващи в себе си стоманен корпус с ПВД полирани акценти в жълто злато, които са във формата на амортисьори и имат тънък червен акцент. Винтовете намиращи се на лицето на корпуса са с черно ПВД покритие титан, както и средната част на коронката и бутоните.
Задвижвани от кварцов механизъм Miyota 6S20, който четири пъти по-стойностен от другите хронографи, като циферблата е ориентиран специфично за състезатели наподобявайки контролното табло на състезателните мотори. Циферблата е изработен от фибро карбон с бели индекси, а голямата хронографна стрелка е червена.
Логото на YZR-M1 и името на състезателните мотори на Yamaha’s MotoGP™ са разположени точно под логото на TW Steel, докато върху задния капак е гравирано логото на Yamaha Factory Racing. Със стъкло от сапфир кристал и синя силиконова каишка, върху която е и логото на Yamaha Factory Racing този модел определено създава сериозно впечатление. Двата модела са с 10 АТМ водоустойчивост.
Моделите с дизайн заимстван от колекцията Pilot са TW926 (45мм) и TW927 (48мм) са с определено по луксозен вид.
Те също са екипирани с механизъм Miyota 6S20, корпуса им стоманен, а бутоните са с ПВД покритие от жълто злато и стъклото е от подобрен минел кристал. Останалите елементи са подобни на предишните два модела, като водоустойчивостта на тези два модел е 5 АТМ.
„Бях обещал, че тази колекция ще представи най-доброто от нашите две марки и съм горд да заявя, че ние постигнахме тази цел,” твърди собственика на TW Steel Жорди Кобеленс. „Наследството на Yamaha, нейния успех и световно известното им име бяха изключително важни за създаване на тези модели. Те представляват съвършенство, а също така и други основни характеристика на двете марки като страст, изработване и внимание към детайла.
Ние взехме под внимание тези аспекти и ги канализирахме в колекция от 4 модела, която е не само изключително добре проектирана, но ще се окаже и доста популярна не само за любителите на състезанията, но и за феновете на Yamaha като цяло. Нашето сътрудничество става все по-силно и силно и това е нормалната развръзка на нашето приятелство. Ние споделяме техния спортен дух за победа и бе вълнуващо да наблюдаваме как Жорж и Валентино празнуват своите победи. Сигурен съм, че ще има още такива победи!”
„Ние сме изключително горди със създаването на тези модели и за нас е несъмнено голямо удоволствие да работим с TW Steel по такъв вълнуващ проект, който ще даде шанс на феновете на Yamaha да носят абсолютните същите модели часовници, както и членовете на екипа на Yamaha Factory Racing,” коментира Лин Жарвис, Директор в Yamaha. „TW Steel са взели всички черти от дизайна на YZR-M1 и са направили четири изящни модела, които напълно представят марката и света на MotoGP™. Нашият отбор ги обожава и всички ние сме горди, че ще ги носим докато се състезаваме за победа на пистата.”