Winsor Гениалният Годишен Календар

Winsor Гениалният Годишен Календар

Колекцията хронографи Captain на Zenith сега е обогатена с нова часовникарска компликация.
След моделите с power reserve, лунна фаза и с втора часова зона идва ред и на гениалния механизъм с годишен календар, който показва дата, ден от седмицата и месец, изисквайки само едно годишно регулиране.
С име Captain Winsor Annual Calendar, този часовник отбелязва началото на сътрудничеството между швейцарския Национален музей на часовникарството и производителя на часовници ZENITH.
Съюзът на двете институции даде живот на най – прецизните серийно произведени механизми с полезни и иновативни компликации.
Проследявайки корените на часовникарските компликации дали на Captain Winsor Chronograph неговия отличителен характер, стигнахме до швейцарския Национален музей на часовникарството в La Chaux-de-Fonds. Уредникът на музея, Людвиг Оехслин , има завещан изключително находчива изработка конструкция: годишен календар, отразяващ ден от седмицата, дата и месец иизисква само едно регулиране годишно – много по-удобен вариант от Вечния Календар за много от ентусиазираните любители на хронографи. За да постигне отлична яснота, дисплеят е снабден с три концентрични диска. Външния показва датата, средният – месеца, а вътрешният – деня от седмицата. Този механизъм е едновременно семпъл и сложен: в месеци с 31 дни дискът за датата движи диска за месеца напред, а в месеци с 30 дни прескача 31-вия ден. Единственото ръчно регулиране, което се необходимо, е за да се премине от Февруари към Март. Находчивият плосък дизаин на тази компликация се състои само 9 подвижни елемента, докато повечето механизми с календар изискват между 30 и 40.
Плод на съвместна работа между Нациолания музей на часовникарството и Zenith
Идеята да интегрира тази компликация в Zenith Captain Chronograph се ражда от споразумение между Zenith и музея, който се е съгласил в замяна да организира две постоянни изложби на тема ‘Часове и минути’.
Известният El Primero, собствено производство на Zenith вече повече от 40 години.
Еl Primero е единственият серийно произвеждан механизъм, чието сърце бие с ритъм 36,000 удара в час, което означава един удър всяка една десета от секундата. Zenith е запазил този автоматичен калибър изключително за собствените си часовници. Моделът Captain Winsor е обзаведен с автоматичен Еl Primero калибър 4054, украсен с Côtes de Genève и кръгови декоративни елементи, видими през задния капак от сапфир кристал.
Линията Captain.
В ранните си дни, репутацията на производителя в Ле Локл е била градена изключително върху надежността на техните морските хронометри, които служели да се изчисли позицията на кораби в морето.
Легендарният 18ти век, когато морските хронометри са били изобретени е времето на мореплаване и проучвания. Време изпълнено с тръпката на пътешествието и зовът на морския безкрай, а също и времето което Zenith пожела да пресъздаде, създавайки линията Captain, лансирана за първи път през 1952 година.
Съвременната версия на хронографа има силна връзка с vintage моделът от 1950 в богатството от изтънчени фини детайли, включително guilloché циферблат, синята стрелка на хрониграфа и ръчно поставени фасетирани стрелки за часовете.
Моделът Captain Winsor с годишен календар е в две версии:
Със сребрист циферблат или среднощно синьо, обгърнати от стоманен корпус
И сребрист циферблат с корпус от 18 карата розово злато.
Въплащавайки съюза между знанието и находчивостта на две часовникарски институции, този часовник обединява техническа прецизност, създадена да осигури оптимален комфорт на притежателя и максимална отчетливост на циферблата.
• Перфектният часовник; годишен календар в комбинация с легендарния Еl Primero Chronograph

автоматичен EL PRIMERO CHRONOGRAPH с колело-колона
механизъм с 36,000 вибрации в час разработен и произвеждан от Zenith повече от 42 години