TW Steel представя лимитирания модел Yamaha Factory Тройна Корона

TW Steel представя лимитирания модел Yamaha Factory Тройна Корона

TW Steel празнува требъла на техния партньор Yamaha Factory Racing по най-добрия начин. Най-успешния отбор в MotoGP™ сериите написа още една успешна глава в историята на този спорт, взимайки титлите при състезателите, отборното първенство и съревнованието при Производителите – Тройната Корона. Големите победи изискват големи часовници, а TW Steel знаят как да ни предложат големи часовници.
Лимитирания модел Yamaha Factory Racing Тройна Корона TS7 е с 48 мм корпус и наистина прави сериозно впечатление със своите размери. Лимитираната серия от 1000 бройки съчетава в себе си най-добрите моменти от този незабравим сезон на легендата Валентино Роси, световния шампион за 2015 година Хорхе Лоренцо, както и на целя отбор от Yamaha Factory Racing.
Вдъхновен от страстта на феновете на моторните спортове по света, този часовник е конструиран до ниво, което е достойно за отпразнуването на изключителните постижения на девет кратния световен шампион Роси – 4 победи и 15 подиума за сезон 2015, както и пет кратния световен шампион Лоренцо – 7 победи и 12 подиума за сезон 2015.
Проектиран и произведен в лимитирана серия от 1000 бройки, всеки часовник Yamaha Factory Racing Тройна Корона е задвижван от високо технологичния механизъм Miyota 6S20, който е точен 1/20 от секундата.
Часовниците са снабдени с карбонов циферблат, отличителния номер на Роси в жълто 46 и еднакво разпознаваемия номер в червено 99 на Хорхе Лоренцо, който е разположен върху синия тахиметър. Надписа „World Champion 2015” също присъства, за да може ясно да се отбележи, че този часовник принадлежи на покорителите на света на моторните спортове.
Луксозния стоманен корпус е покрит с матирано титаниево покритие, а на задния корпус е гравиран специално лого. Всичко това е завършено с черната силиконова каишка, върху която са изобразени и сините ленти на отбора на Yamaha, и отново стоманена закопчалка с титаниево покритие. Стъклото е изработено от минерал и е подсилено със слой сапфир стъкло, а водоустойчивостта е 10 АТМ.
„Нашето партньорство с Yamaha Factory Racing се развива все по-добре и по-добре,” коментира Жорди Кобеленс, съсобственик на TW Steel.”Бе много вълнуващо да гледаме победите на отбора, Хорхе и Валентино. Този лимитиран модел е почит към техния невероятен сезон.”
„Наслаждавах се на факта, че съм в сърцето на екшъна и безбройните победи с тима и състезателите, и исках да проектирам часовник, който да изобразява нашия невероятен сезон заедно в стила на TW Steel, „ споделя главния дизайнер на TW Steel Тон Кобеленс. „Използването на високо качествени материали като карбон и титан отразява нашета сплотеност с отбора, както и използването на мощния механизъм Miyota S620. Състезателния характер на дизайна вплита в себе си славния сезон на Тройната корона, а високо качествените материали символизират непобедимия Yamaha YZR-M1, който водеше отбора през целия сезон към победите. С тези само 1000 бройки, малкото късметлии фенове на Валетнино, Хорхе и Yamaha Factory Racing ще оценят истински този часовник.”