TW Steel посреща новия сезон в MotoGP с нова спортна колекция YAMAHA FACTORY RACING GRANDEUR

TW Steel посреща новия сезон в MotoGP с нова спортна колекция YAMAHA FACTORY RACING GRANDEUR

С идеята да увековечи сензационния сезон на Yamaha Factory Racing през 2015 година и да пренесе шампионския дух в 2016 година, TW Steel представя нова колекция на таз годишния панаир в Базел.
Миналата година, официалния спонсор на TW Steel, Yamaha Factory Racing обра всички награди, а двамата му пилоти Хорхе Лоренцо и Валентино Роси бяха пълни доминатори, заемайки първите две места в крайното класиране с 17 топ 3 финиша, от които 10 бяха двойни подиуми.
Сладките спомени за миналогодишните победи и старта на новия сезон правят момента подходящ TW Steel да представи нова колекция достойна за шампиони, която също така и изразява страстта и перфекционизма на отбора Yamaha Factory Racing, където всяка милисекунда е от значение.
Колекцията Yamaha Factory Racing Grandeur Sport включва в себе си 4 модела, налични в два размера – 42мм и 46мм, както и в два цвята – черно и синьо. Тези цветове са взаимствани от мотора YZR-M1, който тази година отново е използван от настоящия пет кратен шампион Лоренцо и девет кратния шампион Роси. Дизайна на тези нови модели е подсилен с черния или син алуминиев безел с тахиметър и високо технологичния хронографен механизъм, логото на YZR-M1 също присъства на циферблата, а логото на Yamaha Factory Racing е гравирано на гърба на часовника. Карбоновия циферблат с хронографните рингове и интегрираната гумена каишка дават финалния изчистен вид на тези часовници, които са достойни за един истински шампион.
„Миналата година нашия партньор Yamaha Factory Racing ни показа, какво е нужна за да постигнеш постоянство в лидерството,” коментира изпълнителния директор на TW Steel Жорди Кобеленс. „Тимът успя да счупи доста рекорди и граници през сезона, вдъхновявайки феновете по света. Като техен близък партньор, ние искаме не само да отпразнуваме техните постижение, а и да се опитаме да ги използваме в направата на нашата най-нова колекция. Феновете отново имат възможност да се сдобият с прекрасен часовник, който е част от официалното облекло на членовете на отбора.”
Главния дизайнер в TW Steel Тон Кобеленс: “ Ние подбрахме много внимателно само качествени материали, които да могат да ни дадат усещането, какво е да си част от най-добрия отбор в света на моторните спортове. Новият дизайн е основан на чистите линии на мотора YZR-M1, докато механизма наподобява силното и все пак добре организирано движение на съставните части на този изключителен мотор, който явно работи като часовников механизъм. Тази нова линия представлява свидетелство за прекрасната година, която имаше отбора на Yamaha Factory Racing, както и стилен и изключителен часовник за феновете, които отново могат да подкрепят своите герои през новия сезон.”
Лин Джарвис, един от директорите в Ямаха: „Ние сме крайно удовлетворени с представянето на тази нова колекция. Отчитането на времето е от изключително значение в поддържането на преимуществото ни пред останалите конкуренти. Ние разчитаме на TW Steel, да осигури на нашия екип прекрасни и точни часовници, които да ни позволят да сме винаги в крак с времето.”