Часовници Paderborn
Paderborn
  • Автентични продукти с гарантирано качество и гаранция от производителя.
  • Безплатна доставка с опция за преглед и тест.
  • Възможност за покупка на лизинг.
  • Възможност да предложите приемлива за вас цена.

1920,00лв.

Swiss Boutique
Код: 861749 Наличност: по заявка
Характеристики
Марка: Laco 1925
Материал на корпуса: Стомана 316L
Размер на корпуса (mm): 42
Стъкло: Сапфир кристал
Гаранция: 2 години
Механизъм: Швейцарски Автоматичен
Верижка/каишка (материал): Естествена кожа
Вид часовник: Мъжки
Водоустойчивост: 100 M
Калибър: ETA 2824
Описание

В небето над Европа по време на Втората Световна Война, Германските въздушни сили и разузнаването им са търсели стратегически обекти за бомбардиране. Уточняването на точните координати на целта е била задача на Beobachter (наблюдател от немски), който е използвал само карта, точки от хоризонта и часовник за тази задача.

Над дебелия ръкав на неговото кожено авиаторско яке и бил прикрепен масивен часовник, който е бил прецизен и лесен за разчитане с един поглед. Часовникът не случайно е наречен Beobachtunguhr (часовник на наблюдател) и е имало само няколко на брой компании в Германия, които са били упълномощени от Германското Военно Въздушно Министерство, да произвеждат тези часовници – IWC, Stowa, A. Lange&Sohne и Laco.

От тези оторизирани марки, може би само Laco (LAcher&CO) е по-малко известна на любителите на часовници. Основана в Пфорцхайм през 1920 година, на Laco е възложена поръчка за изработка на два вида часовници за Германски Въздушни Сили – по-често срещания пилотски часовник Fliegeuhr и “B-Uhr”. Първоначално B-Uhr е бил ръчен часовник с механизъм от джобен часовник клас хронометър и с циферблат с радий за по-добра видимост в тъмното. B-Uhr се различава много лесно от останалите часовници чрез циферблата, при който минутите са изобразени на външния ринг, а часовете на вътрешен ринг, който се равнява с голямата часова стрелка и има голям индекс на 12 часа.

За разлика от много други преобразувания на джобен механизъм в ръчен часовник в тази епоха, този модел е с централна стрелка. Уголемената коронка е позволявала за по-лесното боравене с часовника.

– Награда за дизайн 2015 година
– Оригиналния дизайн на B-Uhr часовниците
– Автоматичен механизъм ETA 2824-2
– Матиран корпус с покритие против отпечатъци
– Стъкло от сапфир кристал и с анти-рефлексно покритие
– Термално обработени сини стрелки
– Затворен заден корпус с B-Uhr надписи

Предложете цена