EL PRIMERO CHRONOMASTER OPEN

EL PRIMERO CHRONOMASTER OPEN

Моделът Chronomaster Open вплита в себе си по уникален начин традициите на часовникарството и модерния дизайн. Този часовник на марката ZENITH представлява истинското измерение на времето и ни разкрива, чрез отвора на своя циферблат, 36 000 – те вибрации на този механизъм: легендарния El Primero. Външният вид на този часовник предизвиква интерес не само чрез неговия магичен дизайн, но и чрез нотките на любопитство предизвикани то неговите детайли. Но не се заблуждавайте: Chronomaster Open е преди всичко продукт на технологичния прогрес.
Моделът Chronomaster Open не остава никой безразличен. Отворения циферблат – творение на ZENITH – ни позволява да станем свидетели на перфектно синхронизираните пулсации и магията на механизма, който днес света единодушно е определил като „най-добрия сериен механизъм в света” благодарение на неговите параметри и точност. Неговата тайна се крие в броя на вибрациите, които са с 25 % повече от колкото при другите механизми на пазара. Докато другите часовници правят по 8 удара в секунда, калибърът El Primero прави 10 за същото време. Това не е всичко, естетическия успех, които е факт благодарение на отворения циферблат е истинско техническо постижение: за да се постигне това е трябвало да се измести регулиращия орган в края на механизма, на десет часа.
Богата традиция в часовникарството
Всичко в това произведение е продукт на часовникарската традиция: хронографен механизъм с колонно колело, индикатор за заряда, покритие на родий върху основата, специално обработени мостове и бутала на механизма, ротор с „Cotes de Geneve” гилоше, тахиметър скала на крайния диск на циферблат, който ни връща във времената на първите автомобилни състезания. Само може да полюбуваме на този циферблат.
Предизвикателно красив
Дизайна на Chronomaster Open е смесица от авангардни виждания и изключителна изработка. Този аспект играе много важна роля при избора на часовник, едно от малкото бижута носени от мъжете, аксесоар, който отличава и подчертава нашата идентичност. Марката ZENITH е предназначена за ценителите на изключително прецизното часовникарство.
Вариации
Използвайки мотиви от миналото ZENITH интерпретира по-свой начин днешните модели и в този ред на мисли Chronomaster Open е плод на век и половина часовникарски опит. Open моделите са налични в четири вариации: сребрист или черен циферблат с корпус от 18 карат злато или стомана. Индексите и трите стрелки на часа, минутите и малките секунди са фасетирани и с покритие от родий, както и ръчно поставени. Централната хронографна стрелка, стрелката на 30 минутния брояч и стрелката на индикатора за заряд имат син завършек.