EL PRIMERO Chronomaster 1969

EL PRIMERO Chronomaster 1969

Новият хронограф EL PRIMERO Chronomaster 1969 пресъздава напълно историческото наследство на ZENITH: историческите цветове на първия EL PRIMERO хронограф са съчетани с емблематичната компликация на отворения циферблат, който разкрива туптящото сърце на механизма. Този модел носи автентичния подпис на марката ZENITH.
ZENITH остави своята следа в историята на часовникарството създавайки първият в света интегриран хронографен механизъм през 1969 година. Най-точната механична серия калибри в света – пулсиращи на честота 10 удара в секунда, което им позволява да измерват до 1/10 от секундата. Това постижение в механичното производство не е било единствената отличителна черта за лидерство в производството на високо качествени часовници през 60-те години на миналия век. През 1969 година часовникарските фабрики предпочитали производството на циферблати в един цвят, в този момент новосъздадения хронограф се отличавал с цветен циферблат представляван от три брояча в различни цветове, допълнени от червена хронографна стрелка на секундите за по-добра четливост. Продължавайки да постигат същия ефект, тези емблематични цвята са вплетени и в новия хронограф EL PRIMERO Chronomaster 1969: 30-минутния и 12-часовия брояч разположени респективно на 3 и 6 часа са със същите оригинални цветове датиращи от далечната 1969 година – среднощно синьо и антрацитно.
Отворът на циферблата разкриващ красотата на туптящото сърце на механизма е също отличителна за иновациите на ZENITH. Този подход, който се е превърнал във вдъхновение за марката със звезда на логото си, сега е съчетан за първи път с цветовото наследство на оригиналния модел създаден през 1969 година. Естетическата наслада се допълва и от сребристия циферблат, закрепен с 3 сини винта, този отвор ни предлага вълнуваща гледка към перфектно синхронизираните колела и лагери на „най-доброто серийно производство на калибри в света”. За да постигнал максимална видимост на този синхрон, инженерите и часовникарите на ZENITH са преместили регулиращия орган на механизма от център в периферията на механизма.
НОВ EL PRIMERO МЕХАНИЗЪМ
Този модел Chronomaster 1969 съдържа в себе си напълно нов автоматичен хронограф механизъм изцяло разработен и произведен във фабриката на ZENITH, калибър EL PRIMERO 4046. Като всички останали EL PRIMERO механизми, този също така прави своите 10 удара в секунда. Този нов механизъм е с приблизително 50 часа заряд на механизма и 282 съставни части.
Новият EL PRIMERO Chronomaster 1969 е със 42 милиметров корпус в стомана и поддържа 10 АТМ водоустойчивост. Бутоните са изработени във винтидж стил и е наличен с кожена каишка от алигатор.