David Coulthard

David Coulthard

TW steel, холандската марка часовници специализирала се в големите корпуси, използва чудесната обстановка в Монте Карло да представи своя нов модел посветен на Дейвид Култард. Култард, двукратен победител в Гран При на Монако, се присъедини към на борда на яхтата предоставена от TW steel, за да може да представи новата колекция CEO Tech Collection.
Наличен в 44 милиметрова и 48 милиметрова каса, специалното издание посветено на Дейвид Култард отразява неговата страст към детайлите, като представя дързък и изкусен дизайн, който представя по великолепен начин луксозното усещане, с което Формула 1 като един от най-бляскавите мото – спортове , се свързва неминуемо.
40-годишният състезател ще се пусне отново в надпреварата и по-точно в DTM сериите през 2011 година, състезавайки се Mücke Motorsport. Същевременно той все още е коментатор в ВВС и изключително полезен със своя опит от 13 победи във Формула 1 за отборите на Williams F1, McLaren-Mercedes и Red Bull Racing за 15 състезателни сезона.
„за мен наистина много приятно да работя с TW Steel като посланик на марката, за това предполагам, че напълно нормално да представим нов модел часовник заедно,” казва Култард. „Аз мисля, че този часовник запазва дръзкото послание на марката TW Steel и същевременно напълно отразява моето желание за отличителен дизайн. Представяйки го тук в Монако ми носи допълнително приятно усещане, вземайки в предвид миналите ми успехи тук и това, че този часовник представлява по-високо качество продукт!”
„CEO Tech за мен специално изразява най-доброто от нашата марка, а доколкото познавам Дейвид това е философия, която и той споделя,” коментира президента на TW Steel Тон Кобеленс. „Исках неговия специален модел да привлече вниманието на публиката и да представим най-доброто, което имаме като достъпен лукс. Дейвид разбира и се наслаждава на съвременния дизайн. Като краен резултат този часовник представлява всичко това и той вче е наличен на пазара за всички хора, които мислят по същият начин.”
Моделът посветен на Дейвид Култард е първият от новата колекция CEO Tech, която ще представлява най-елитните модели във вече съществуващата колекция TW Steel CEO. Моделите ще са с матирани стоманени корпуси и в допълнение на това, безела ще е с тъмно титан PVD покритие. Допълнително обогатяване на часовника носи лъскавото покритие на страничната част на корпуса и бутоните.
Всичко това се допълва от финия сив циферблат, името на Култард, удебеления изглед на хронографа и тахиметъра в червено. Часовникът също така е предпазен от сапфир кристал, допълнен от сива италианска каишка и водоустойчивост до 10 АТМ.