CAPTAIN TOURBILLON

CAPTAIN TOURBILLON

Класическа изработка на една от най-емблематичните компликации

Captain Tourbillon

Първият класически тоурбилион с дисплей с три стрелки в колекцията Captain, този модел съдържа в себе си силно изразена елегантност и перфектно изработена компликация. Конструкцията на един тоурбилион е едно от най-сложните предизвикателства в света на часовникарството. Това механично устройство подобрява позицията на механизма, като балансира тези части от него, които се влияят от промените в тяхната позиция. Корекцията в тази позиция се осъществява, като се постави баланса и ескейпмънта в една ос, която се върти в своя собствена координатна система. Когато Zenith произвеждат тоурбилион, то той задължително трябва да работи на висока честота, този факт потвърждава автентичността на марката, която вече 150 години вдига летвата в прецизността на механизмите.
Със своя асиметричен дизайн, Captain Tourbillon разкрива сложността на своя механизъм с изнесена от центъра въртяща се клетка, която прави едно завъртане на всяка една минута и така се задвижва малката секундна стрелка. Въпреки че този модел е напълно класически, той също така носи съвременния дух на Zenith: El Primero калибър, честота от 36 000 вибрации в час, заряд на механизма от 50 часа и циферблат, който нежно разкрива сърцето на механизма.
ЕЛЕГАНТОСТ И ТРАДИЦИЯ
Отличителен със своите сдържани и подчертани линии, които съставляват една чиста структура, този модел също съдържа в себе си чертите на часовниците от колекцията Captain от 1950 година, чрез стила на стрелките и часовите индекси. Елегантния циферблат е допълнен от полиран сребрист център, зърнест сребрист часови кръг и полиран минутен кръг със сатениран ефект. Междувременно гърба на часовника представлява стъкло от сапфир кристал, който ни дава възможност да се насладим на El Primero 4041 S, миниатюрен механизъм екипиран с 199 съставни части и единствения в света тоурбилион туптящ в честота от 36 000 вибрации в час.
Екстериора на този модел е напълно в духа на изработка на механизма. 40 милиметровия корпус е от 18 карата розово или бяло злато, който описва напълно рафинирани извивки. Във версията си, която е допълнена с диаманти, Captain Tourbillon безела вместява в себе си 46 диаманта. Скъпоценни камъни, които напълно отговарят на стила на създадения от Zenith механизъм, въплъщаващ в себе си духа и идеите на марката.

Captain Tourbillon

КЛАСИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО НА ЧАСОВНИЦИТЕ ZENITH
АВТОМАТИЧЕН 40-MM ТОУРБИЛИОН ТУПТЯЩ НА ЧЕСТОТА 36,000 VpH
ЕДИНСТВЕНИЯ НЕ-ХРОНОГРАХ ТОУРБИЛИОН В КОЛЕКЦИЯТА НА ZENITH

технически данни

МЕХАНИЗЪМ
El Primero 4041S, Автоматичен
Калибър : 13¼”’ (Диаметър: 30 mm)
Дебелина: 7.65 mm
Компоненти: 199
Скъпоценни камъни: 25
Честота: 36,000 VpH – (5 Hz)
Заряд на механизма: 50 часа

функции
Час и минути в центъра
Тоурбилион:

Клетката е позициониран на 11 часа
Клетката прави едно завъртане на всяка минута
Малката секундна стрелка е върху клетката

корпус, циферблат и стрелки
Материал: 18-карата розово или бяло злато
Диаметър: 40 mm
Дебелина: 12.85 mm
Стъкло& Заден капак: Сапфир кристал с оформени ръбове и анти-рефлексно покритие и от двете страни
Водоустойчивост: 3 ATM
Циферблат: полиран сребрист център, зърнест сребрист часови кръг и полиран минутен кръг със сатениран ефект
Часови индекси: Златни с покритие от родий и фасетирани
Стрелки: Златни с покритие от родий и фасетирани

каишка и закопчалка
Каишка от кожа на алигатор, подсилена с гума за повече комфорт
18-карата златна тройна закопчалка