ACADEMY MINUTE REPEATER

ACADEMY MINUTE REPEATER

Нежната мелодия на една от най-пленителните компликации

Academy Minute Repeater
Нежните тонове на музиката, излизаща от този обаятелен ръчен часовник, ви дават възможността да се насладите на едно от най-добрите музикални произведения на часовникарството. След като кореспондиращата пружина е навита правилно, тази компликация озвучава часовете, четвърт часовете и минутите. Първото чукче отброява часовете (от 1 до 12) със по-нисък гонг, четвъртинките се отброяват от две чукчетата озвучавайки два гонга – един нисък и един висок -, докато минутите (1 до 14) се отброяват от чукче удрящо гонг с висок звук.
Напълно оригинална Repeater система
Не само че Academy Minute Repeater съдържа в себе си една от най-сложните компликации, но също така съдържа в себе си собствена идентичност със своята напълно оригинална Repeater система: патентован механизъм с комплект от три типа камбанен звън. Това предизвикателство е наистина сериозно, тъй като този модел съвместява в себе си гладката работа на minute repeater и автоматичен хронограф в механизъм туптящ с честота 36 000 вибрации в час и допълнен от 50 часа заряд на механизма. Тази система осигурява наличието върху циферблата на 30 минутен брояч, който запазва отличителния дух на El Primero хронографите.
В сърцето на Academy Minute Repeater се намира интегрирания механизъм El Primero 4043 с не по-малко то 461 компоненти вместени в корпус с дебелина 18.36 мм дебел. Уникални съставни части, които са специално проектиране и настроени за да могат да паснат перфектно на тази система. Компоненти, които носят подписа и стила на часовникаря създал тези части. Часовникар, който е част от мастер-часовникарите в Zenith отдела за Големи компликации, който е извел това изкуство до нови висини, където всеки от тях е способен да разпознае всяка своя част създадена от него.
264 съставни части предпазени от циферблата са посветени на функционирането на функцията minute repeater, но тяхното действие както и това на хронографа е възможно да бъде видяно на гърба на този часовник. „Всичко или нищо” системата е приложена, изискваща напълно навита пружина на механизма за да може да се задейства тази компликация и така да се избегне някаква непредвидена злоупотреба.
Катедрални гонгове за кристално чист камбанен звън
Изнесени и оформени в специална форма така че да паснат в механизма, катедралните гонгове са върха на дизайнерската изработка, която да гарантира кристалния камбанен звук. По време на този камбанен звук, интензитета му се държи на специален регулатор във формата на активна спирачка. С цел да се избегне загубата на каквато и да е синхронизация по време на активирането на чукчетата, е инсталирано устройство, което синхронизира всички части в края на 59-тата минута.
Събуждане на визуалната и звукова наслада
Когато озвучаващия механизъм е в действие, слуха не е единствения усет, който се наслаждава. Отвор на циферблата ни позволява да се насладим на работата на гореспоменатите чукчета, както и част от гонговете. Естетическата наслада от елегантния дизайн по никакъв начин не отнема от магичните моменти на камбанния звук, тъй като нито един детайл от този модел не е оставен на случайността, включително и елегантния гилоше циферблат “barleycorn” върху сивия циферблат, позволяващ перфектна видимост на синята стрелка на секундите и останалите стрелки на броячите, а те от своя страна са допълнени от стрелки от розово злато за часовете и минутите кореспондирайки си с красивите римски цифри изработени от същия метал. Задната част на корпус разкрива цялата красота на този изключителен механизъм чрез стъкло от сапфир кристал.
Наличен в корпус от 45 мм диаметър от 18 каратово розово злато, Academy Minute Repeater е произведен в ограничена серия от 25 бройки.

Academy Minute Repeater

нов EL PRIMERO хронограф MINUTE REPEATER
EL PRIMERO 4043 КАЛИБЪР; 461компонента, 46 скъпоценни камъка
ръчен-гилоше циферблат

технически данни

МЕХАНИЗЪМ
El Primero 4043, автоматичен
Калибър : 16¼”’ (Диаметър: 37 mm)
Дебелина: 10.36 mm
Компоненти: 461
Скъпоценни камъни: 46
Честота: 36,000 VpH – (5 Hz)
Заряд на механизма: 50 часа
22-карата златен ротор с “Côtes de Genève” мотив

ФУНКЦИИ
Час и минути в центъра
Малка секунда на 9 часа
1-брояч за хронограф:

30-брояч на 3 часа

Minute Repeater

КОРПУС, ЦИФЕРБЛАТ И СТРЕЛКИ
Материал: 18-карата розово злато
Диаметър: 45 mm
Дебелина: 16.55 mm
Стъкло& Заден капак: Сапфир кристал с оформени ръбове и анти-рефлексно покритие и от двете страни
Водоустойчивост: 3 ATM
Циферблат: Посребрено гилоше
Часови индекси: Златни Римски цифри
Стрелки: Позлатени и покритие от родиум

каишка и закопчалка
Каишка от кожа на алигатор, подсилена с гума за повече комфорт
18-карата златна тройна закопчалка