ACADEMY CHRISTOPHE COLOMB В ЧЕСТ НА CHARLES FLECK

ACADEMY CHRISTOPHE COLOMB В ЧЕСТ НА CHARLES FLECK

Контрола над гравитацията
среща изкуството на изработката
skeleton от миналото.

Academy Christophe Colomb в чест на Charles Fleck

Представяме Ви системата за контрол на гравитацията заедно с отворения изглед намеханизма, което прави тази изработка една от най-добрите в сверата на големите комплекации: посвещавайки Academy Christophe Colomb на чарлз флек, легендарен часовникар постигнал много в сФерата на прецизността на хронометрите, zenith отдава почит на двама пионери оставили отпечатък в историята по свой собствен начин.
почит на пионерите, мъже променили хода на историята
Когато Кристоф Колумб потегля на запад през 15 век, време в което всички навигации са били насочени на изток, той едва ли е подозирал, че неговото епично приключение ще го доведе до откриването на един нов свят. Въпреки неговото постижение променило завинаги човешката история, мореплавателят се е бил сблъскал с проблем, който вълнува и съвременните часовникари: правенето на точни измервания с инструменти, които са в постоянно движение и прецизността им зависи от тяхна позиция в пространството.
Чарлз Флек бе един от най-добрите часовникари в сферата на хронометрите, който е оставил не по-малка следа в областта, в която се е подвизавал. Той прекарва повече от 30 години в Zenith 1925-1956 година, регистрирайки множеството патенти за Zenith на негово име. Неговата страст за прецизност води до създаването на калибър 135, който печели множество награди включително и наградата за Най-добър Ръчен Часовник в пет поредни години. Той посвещава живота си в изработването на перфектни механизми, правейки Zenith най-титулувана марка в света в сферата на прецизността, печелейки 2 333 награди до ден днешен. Гордо наследство, което марката постоянно поддържа, стремейки се постоянно да открива ултимативните часовникарски компликации.
Днес Zenith създава модел, който отдава почит на тези два пионера: Academy Christophe Colomb Почит на Чарлз Флек въплъщава в себе си авторитетност, авант-гардни иновации и увереност, че именно тези иновации могат да разрушат рамките на вече създадените представи за прецизност и да напишат нова страница в историята.

Определянето на гравитацията

В сърцето на Academy Christophe Colomb Почит на Чарлз Флек бие саморегулиращ се механизъм с жироскопична система, която представлява една от най-сериозните откритие в часовникарството за 21-ви век. Основан на принципа за поддържането на регулиращия орган винаги в хоризонтална позиция осигурявайки ме най-добрата амплитуда за работа, което от своя страна води до най-точни те измервания на времето. Zenith разработи тази революционна система, която осигурява винаги хоризонтална позиция на регулиращия орган и ескейпмънта .
Вдъхновени от морските хронометри, тази система за контрол на гравитацията е изработена в стила на Zenith, които в миналото са изработвали подобни инструменти, а именно хронометъра Lépine от началото на 20 век, екипиран с ескейпмънт наречен “Echappement Colomb”.
Патентованата система за контрол на гравитация взима от морските хронометри принципа кардан окачване, което е като универсален шарнир вплетен в морските хронометри от 16-ти век насам, което им е позволявало да останат винаги хоризонтални въпреки клатенето на кораба.
По-късно се появяват и джобните часовници, което означава че тази система не може да бъде използвана при тях, тъй като тя е доста голяма за размера на един джобен часовник. Тоурбилионът е измислен за да компенсира различните промени в позицията на часовника, но тъй като регулиращия орган в джобните часовници винаги е хоризонтален и има само леко изместване в ляво или в дясно, поради позицията му в джоба, то в този случай тази компликация вече не била полезна.
Днес класическите тоурбилиони в ръчните часовници продължават да компенсират за грешките на механизма, като дава средната на тази грешка в 4 от позициите в пространството на всяка една минута. Има и други тоурбилиони, които сумират грешките в работата на механизма от повече от 4 позиции на ръчния часовник, въпреки че регулиращия орган е за много кратко време в хоризонтална позиция.
Ултимативната разработка за ръчните часовници е екипирането на механизъм с постоянен хоризонтален регулиращ орган, което ще надмине представянето на тоурбилион механизмите. Именно това се е случило при изработката на Academy Christophe Colomb Почит на Чарлз Флек.

Функционалност и Виртуозност на Големите Компликации в часовникарството

Разработката на този механизъм е отнел повече от 5 пълни години, а за производството му е било нужно създаването на 60 нови инструмента, които се отнасяли за сглобяването на жироскопичната сфера състоящата се от 175 компонента – техническа компликация, която не би била възможна без напълно обединен производствен цикъл.
В духа на часовниците Zenith, Academy Christophe Colomb Почит на Чарлз Флек тупти на честота от 36000 вибрации в час, което прави 10 удара в секунда – изключително постижение, което предвещава още по-голяма сложност. Zenith никога не се отказват от новите предизвикателства и решават да предложат отворен изглед на механизма, който има такъв силен ефект върху историята на часовникарството. Това майсторско постижение изисква полагането на пълния набор от възможности на специалистите във фабриката, тъй като този отворен изглед изисква преосмисляне на представите за естетическа и инженерна изработка. Основата, мостовете и другите пластини: всички нива са били изработвани търпеливо и накрая е било нужна пренастройването на баланса на всяко едно ниво.
Великолепния акцент и контраст между антрацитния механизъм, сините стрелки и болтове, розово златните колела, сапфир циферблати с три винта държат конструкцията и ни позволяват да виждаме всичко и всичко това е допълнено от жироскопичната клетка на 6 часа.
Платиненият корпус подчертава скъпоценната природа на този часовник произведен в ограничена серия от 25 бройки.

Academy Christophe Colomb в чест на Charles Fleck

кристоф колумб модул: една от най-съществените изработки в механичното часовникарство
вдъхновен от легендарните морски хронометри
само регулиращ се жироскопичен модул гарантиращ винаги плоска позиция на регулиращия орган

технически данни

МЕХАНИЗЪМ
El Primero 8804, Механичен
Калибър : 16¼”’ (Диаметър: 37 mm)
Дебелина: 5.85 mm
Компоненти: 308
Жироскопична клетка съставена от 175 компонента
Скъпоценни камъни: 45
Честота: 36,000 VpH – (5 Hz)
Заряд на механизма: 50 часа

ФУНКЦИИ
Час и минути изнесени в страни на 12 часа
Само регулиращ се модул за контрол на гравитацията на 6 часа
Малка секунда на 9 часа
Индикатор за заряда на 3 часа

КОРПУС, СРЕЛКИ И ЦИФЕРБЛАТ
Материал: Платина
Диаметър: 45 mm
Дебелина: 14.55 mm
Стъкло& Заден капак: Сапфир кристал с оформени ръбове и анти-рефлексно покритие и от двете страни и отделение за Кристоф Колумб модула
Водоустойчивост: 3 ATM
Циферблат: 3 сапфир циферблата или циферблат със златен оттенък и мотив “Clous de Paris”
Часови индекси: Черно лакирани
Стрелки: Синя стомана
каишка и закопчалка
Каишка от кожа на алигатор, подсилена с гума за повече комфорт
18-карата златна тройна закопчалка