Новият Zenith Pilot Montre d’Aéronef Type 20 “40 mm Lady”

Новият Zenith Pilot Montre d’Aéronef Type 20 “40 mm Lady”

Смел полет в женствена форма

Вдъхновени от часовниците и авиаторските инструменти произвеждани от Zenith в ранните дни на авиацията, новата колекция Pilot полита до нови височини като представа своите първи дамски модели: Pilot Montre d’Aéronef Type 20 “40мм Lady”. Елегантно и бляскаво признание към постиженията в авиацията, които винаги са били подпомагани от Zenith, моделите се предлагат в четири различни версии, изразявайки свободомислещия подход към времето и изследването на непознати територии.
За пореден път Zenith се доказа като пионер в областта и е една от първите компании в началото на 20-ти век, която произвежда авиаторски инструменти, с които да бъдат оборудвани новите самолети. Тези инструменти са били задължителни за всеки пилот, който се е опитвал да достига до места, които са се стрували недостижими преди това. Луис Блериот е бил закрепил здраво своя часовник Zenith за самолета си, когато за пръв път прелита през Ламанша през 1909 година, както и Леон Моран, който година по-късно става първия пилот развил скорост от 100 километра в час във въздуха.

ОТ ВЧЕРА ДО ДНЕС
През 30-те и 40-те години на миналия век часовниците Montre d’Aéronef Zenith Type 20 са били на борда на повечето самолети, включително и на световно известния Caudron Simoun C.635, самолет използван от френската армия за тренировъчни цели, а също така и в самолетите на пощенските компании, които разнасяли пратки дори и през Атлантика. Десетилетия по-късно модерния представител на Pilot Montre d’Aéronef си е взел урок от миналото и чрез него представя един модерен подход към прецизността и надеждността, която може да се изисква от един часовник, способен да сбъдне вашите най-смели мечти. Нова женствена звезда искри на безкрайното небе и тя не е изключение от вечното блестящо правило.
Моделът Pilot Montre d’Aéronef Type 20 “40 mm Lady” е представен в прекрасен 40 мм корпус и ембелматична за пилотските часовници коронка, докато логото на Zenith Flying Instruments е гравирано на задния капак и несъмнено напомня за произхода на този часовник. В свoята неверятно обаятелна диамантена версия, корпусът, циферблата и безела са обсипани с не по-малко от 491 диаманта (около 3 карата) поставени на фона на бяло или розово злато, като същевременно е и наличен в по-дискретен вариант със сребърен циферблат и диаманти само върху безела. Дали пищен или изтънчен, Pilot Montre d’Aéronef Type 20 “40 mm Lady е с оригиналните големи арабски цифри, направени от блокове от SuperLuminova, които гарантират оптимална четливост дори и в най-екстремните ситуации.

Под тази композиция водоустойчива до 100 метра бие автоматичното сърце на Elite 681 с малък цифирблат за секундите разположен на 9
часа. На последно място, изключително елегантна каишка снабдена с катарама поставя завършек на този модел предназначен за безстрашните жени: бежов или черен сатен за моделите с голям брой диаманти и кафява алигаторска кожа за моделите с диаманти само на безела.