Новата колекция Maverick на TW Steel

Новата колекция Maverick на TW Steel

Колекцията е вдъхновена от проекта Son of time, в който TW Steel съвместно с ателие за мотори разработват дизайна на часовник и мотор заедно, и в нея TW Steel влага своето смело отношения към дизайна, добавя малко винтидж стил и комбинирайки всичко това получава един нов поглед към времето.
Успешния проект Son of time събира заедно главния дизайнер на TW Steel Том Кобеленс заедно с проектанта на мотоциклети на едно амстердамско ателие Родерик Сейберт. Това сътрудничество води до експлозия от креативност, от която се ражда уникален специално изработен мотоциклет и уникален модел часовник – Son of time. Проекта събуди толкова много интерес и бе ясно, че пазара е готов за цяла нова колекция проектирана със смелостта и отношението към големите размери на марката TW Steel.
Колекцията Maverick е съставена от 42 различни модела, като всеки един модел е наличен както с 48мм корпус, така 45мм корпус. Всеки модел от колекцията Maverick е представен в 3 варианта. Първия е супер изчистеният модел с три стрелки, механизъм Miyota 2417. Втория модел е хронограф снабден с механизъм с голям калибър 6S21, който изпъква с два големи хронографни брояча и бляскав корпус и безел. Изключение правят моделите с черно ПВД покритие, чиито корпуси са матирани. Третия модел е впечатляващ автоматичен модел с блестящ корпус и безел, който е задвижван от Сейко NH35 механизъм с ротор украсен с мотив Женева. Черните ПВД модели отново са с матирани корпуси и безели.
„ Преди 10 години ние основахме нашата компания, представяйки на пазара нова концепция, която го разтърси и ни установи като марка със смело отношение към часовниците,” заяви Жорди Кобеленс, изпълнителен директор и съосновател на TW Steel.”Сега 10 години след това е напълно уместно да разтърсим отново пазара с представянето на една нова концепция в дизайна.” Главния дизайнер и съосновател на TW Steel, Тон Кобеленс добавя: „Разбира се нашия нов дизайн носи в себе си и типичните черти на нашата марка, но същевременно поеме в една нова посока, в която перфектно се съчетават нашия TW Steel стил с винтидж нотка от наследството на спортния свят. За нас бе удоволствие да работим заедно с Родерик раждайки този нов проект Son of time, съединявайки два свята в едно.
Там намерихме вдъхновението за направата на колекцията Maverick, доставяйки уникалния стил и емоция на TW Steel на нова публика.”