Германската марка часовници Laco – традиция датираща от 1925 година

Посвещаване на традицията
Основана през 1925 година в германския център за производство на часовници Пфорцхайм, Laco се придържа към своите традиции и разбирания, които са помогнали на компанията просъществува и до днес. Андреас Гюнтер, изпълнителен директор и шесто поколение собственик на компанията, не вижда никакъв проблем в този подход. „За мен традициите са почитане на постиженията на миналите поколения и израз на поклонение пред вековната история на германското часовникарство. Компания, която остава вярна на своите традиции, подобно на Laco, и предлага на своите клиенти качество, надеждност и постоянство не бива никога да напуска аурата на традицията. Всичко това ни води през настоящето и бъдещето.”
1925 година. Производството започва
Името Laco е абревиатура от Lacher & Co. Основана през 1925 година от предприемачите Фрида Лахер и Лудвиг Хумел, компанията започнала да изгражда име като използвала швейцарски механизми и ги слагала в корпуси произведени от компанията. През 1936 година Лудвиг Хумел напуска компанията и бива заменен от Ерих Лахер заема неговото място. Компанията бива преименувана на Erich Lacher Uhrenfabrik и точно под негово ръководство биват произведени легендарните и популярни и до днес часовници, които са били използвани от Германската авиация. През 1940 година е била стартирана и линията за производство на часовници за морски цели. Не са били много производителите на часовници освен Laco, които са били способни да постигнат тези изисквания за качество и точност.

1950 година. Технологични иновации
Въпреки трудните времена след Втората Световна война, Laco бързо се насочила към производството на часовници с ръчно навиване и това дало нужните резултати. Окачествени като голям успех, автоматичните часовници на Laco от 1952 година се превърнали в гаранция за качество на германския пазар на часовници. Колкото и напред да са били в технологично естество, разработката на хронометър през 1957 година е било значимо постижение в часовникарството. Механизма, който е бил специално разработен за този модел. Laco пише история в часовникарството с модела си Laco Electric през 1961 година, който е първия надежден кварцов часовник произведен в света. Други подобни такива технологични иновации последвали в следващите години, когато Laco произвели най-тънкия автоматичен часовник в Германия. Модела се е казвал Planomat и дебелината му е бил 4.6 мм, а версията с дата е била 4.75 мм.
С настоятелство и постоянство Laco успяват да удържат своите позиции на пазар с много висока компетенция.

Laco в настоящето
С настъпването на 21-ви век, Андреас Гюнтер демонстрира духа на часовникарството с часовници, които имат отворен подход към формата и функциите. Същевременно той се съсредоточава и върху изграждането на чиста идея на марката Laco. Това рефлектира в колекцията на Laco, която включва легендарните часовници произвеждани в далечното минало. В хармония с оригиналните часовници, те отдават почит и на модерния подход часовници, които са с много високо качество и са преплетени с историята на германската авиация. Независимо дали сте колекционер на часовници, любител авиатор или ценител на красивия дизайн, вие ще сте омагьосани от изпълнения с богата история вид на часовници Laco.